Logo_new_style_white-background

Nem objektívvel a kezemben születtem, nincsenek a felmenőim között nagy művészek és nem a család sötétkamrájában nőttem fel, az előhívó oldatokban pancsolva. 20 éves koromig nem volt saját fényképezőgépem sem. Aztán szépen csendben beosont az életembe a fotózás, először folyamatos kattintgatás alakjában, majd szükségét éreztem, hogy a munkám igényes legyen, így elkezdtem tanulni. Minél többet tudtam, annál egyértelműbb lett, hogy ez egy életre szóló szerelem lesz. Hiszen a géppel a kezemben olyan dolgokat is meg tudok örökíteni, amelyek csodálatosak, egyszeriek és megismételhetetlenek.

Még nem vagyok profi fotós. Ez a hobbim és a lelkesedésem határtalan. Nem tudom, hogy valaha elégedett leszek-e a tudásommal vagy mindig újabb és újabb ismeretekre fogok vágyni.
Folyamatosan keresem az újabb lehetőségeket arra, hogy kifejezzem, hogyan látom magam körül a világot. Minden alkalommal tanulok valamit, leginkább magamról.

Szeretem a rendet magam körül a hétköznapokban, de szeretek felfedezni új dolgokat, helyeket, embereket. Szeretek intenzíven megélni mindent, teljes lelkesedéssel belevetni magam az új érzésekbe és kihívásokba. De néha csak csendben szemlélem azt ami körülöttem zajlik, figyelem az apró rezdüléseket, a hangulatok finom játékát és próbálom mindezt megfejteni, befogadni.
Szeretem és keresem a szépet. A természetben, az érzelmekben, az emberekben. Van akinek már az arcvonásaiban ott van, van akinek a mosolyában rejtőzik és van akinél mélyebbre kell ásni. Valahova, amit talán még ő maga sem fedezett fel. Ennek megmutatására tökéletes eszköz a fotózás. A legnagyobb kihívás, hogy felkutassam a megbújó csodákat, elcsípjem és a képeimmel úgy tudjam visszaadni azokat, hogy mindenki magára ismerjen bennük.

A magam elé kitűzött célok eléréséért foggal-körömmel harcolok. Amibe belekezdek, azt be is fejezem és semmit nem veszek félvállról. Főleg nem a belém vetett bizalmat. Ha valaki megtisztel azzal, hogy leül a kamerám elé, akkor minden erőmmel azon vagyok, hogy valami különlegeset adjak neki a bizalmáért cserébe.

Képeimen a profi modellek mellett családtagok, barátok és ismerősök szerepelnek. Hálás vagyok nekik, hogy a fotókat megoszthatom a nagyvilággal.

© Orsolits Barbara – Fotós / orsolits.barbara@gmail.com